Unenkulkijan voimaeläintesti

Näillä sivuilla sijaitsi ennen Unenkulkijan voimaeläintesti, alkujaan hupi- ja ajanvietemielessä tehty webbisovellus joka pyrki yksinkertaisten monivalintakysymysten perusteella määrittelemään mikä on kunkin henkilön oma voimaeläin.

Kunnes otin sen pois kokonaan ja ”tuhosin viimeiseen bittiin asti”. Jos hait nopeaa viihdettä, olet menettänyt jo pelin. Voit jo sulkea tämän selainikkunan lukematta pidemmälle.

Miksi testiä ei enää ole

Alkujaan kun tein ko. nettitestin, ajattelin, että ehkä se on osittain viatonta ajanvietettä, ehkä houkuttelisi käyttäjiä sivuilleni ja ehkä, kenties vain ehkä, herättäisi ihmisille kiinnostusta luonnonuskontoja kohtaan ja pohdiskelemaan sitä minkälainen maailma on kokonaisuudessaan.

Siitä se sitten se pasha osui tuulettimeen: Unenkulkijan voimaeläintestistä tuli suomalaisen netin suosituin voimaeläintesti ja joka ainoa foorumi, nettisivu, palsta, irkki, chatti ja ties vaikka naapurin mummon senssipalstakin tuntui linkittävän siihen — Ihmisiä ei todellakaan kiinnostanut muu kuin satunnainen hupailu enkä usko että yksikään testin tehnyt henkilö oikeasti edes mietti mitä ”voimaeläimet ovat”. Kun realiteetti asiaan iski vuosia myöhässä poistin ja tuhosin testin ilmoittaen syyni selittäen lyhyesti mitä voima/toteemieläimet oikeasti ovat huutelivat ihmiset vain kommenteissaan ”Haluan tietää voimaeläimeni!!1??1” .. Ja uskoni ihmiskuntaan hapertui entisestään.

Siispä, olet saapunut tragikoomiselle ja tuhoutuneelle Unenkulkijan voimaeläintestin muistosivulle. Et tule löytämään yhdenkään sivujeni kautta ikinä enää mitään webbipohjaista testiä joilla selvitetään mitään mikä pohjautuu luonnonuskontoihin tai polkuuni. Tunnen jo häpeää että edes ikinä viritin moista sotkua.

Jos taas oikeasti olet kiinnostunut siitä mikä on toteemieläimesi/voimaeläimesi, sinun täytyy ymmärtää mikä on toteemieläin. Siitä lyhyesti alla.

Aidot toteemieläimet

Toteemieläin, eli voimaeläin, on eri uskonnoissa esiintyvä ihmisen eläinkumppani, johon ihmisellä on vahva suhde heti syntymästään lähtien. Monissa alkukantaisissa luonnonuskonnoissa toteemieläimet tai voimaeläimet ovat esiintyneet monissa eri muodoissa ja eniten ne ovat tulleet tunnetuksi amerikan alkuperäisasukkaiden kautta joissa monella natiiviheimolla (lue: intiaaneilla) oli perinteenä ja uskomuksena se, että syntyneen lapsen sielu oli sidoksissa tiettyyn eläimeen tai eläinrotuun.

Nykyisessä muodossaan voimaeläimestä voidaankin puhua monessa eri merkityksessä mutta pääsääntöisesti eläimenä johon tuntee voimakkaan tunnesiteen.

Itse uskon, ja painotan erityisesti sitä, että tämä on henkilökohtainen uskoni, että ihminen tuntee sielunkumppanuutta tiettyjä eläinlajeja kohtaan. Tämä tunneside voi olla jotain joka on muodostunut lapsuuden mielikuvitusta, vanhempien kertomuksista tai vaikkapa television luonto-ohjelmista. Osalla taas tämä tunneside voi olla puhtaasti vaistomainen ja syntyä syvemmältä sielusta jonka alkuperää tai syytä ei voi ikinä ymmärtää– osa eläimistä vain tuntuu kotoisemmalta.

Kokemukseni ja polkuni mukaan toteemieläin voi olla myös henkimaailman edustaja ja neuvonantaja joka voidaan pyytää paikalle fyysisenä tai puhtaasti henkiolentona. Tällöin toteemieläin voi toimia suojelijana, neuvonantajana ja tarkkailijana. Se, miten toteemieläin kutsutaan paikalle tai halutaan tietää on puhtaasti kiinni siitä, mitä noituuden koulukuntaa haluaa pitää ”ainoana oikeata tapana toimia” ja siitä, mikä näistä monista tavoista oikeasti lopulta sitten toimii.

Itse olen pyytänyt elämääni luonnolta suojeluseläimen, joka myös on kutsun perässä saapunut. Tämän lisäksi kun olen puhunut luonnolle, sen Jumalille ja Jumalattarille, ovat he näyttäneet minulle omilla tavoillaan sen, mikä on minun toteemieläimeni ja vahvistaneet myös jo ennakkokäsitystäni asioista.

Mikä sitten olisi helpoin tapa saada tietää mikä on se oma aito toteemieläin ilman että sinulla on ennakkotietoa?

Pysähdy ajattelemaan. Jos aidosti haluat tietää olet jo varmasti kohdannut sen eläimenlajin edustajan matkallasi: Se voi olla eläinlaji joka toistuvasti tulee elämääsi tavalla tai toisella kun sitä vähiten odotat, ja jonka ilmestymistä elämääsi olet pitänyt ehkä hivenen outona ja hassuna. Se eläinlaji jonka olet usein kohdannut voi olla se, jonka kanssa sinulla on vahvin yhteys elämässäsi.

Muita suorempia tapoja joita ihmiset paljon käyttävät ovat meditaatio ja meditaation kaltainen mietiskely, jossa pyritään tyhjentämään pää jättäen sinne vain yhden kysymyksen: Mikä on minun toteemieläimeni, mikä se on. Kun saat pään tarpeeksi tyhjäksi nykymaailman vilskeestä tulet kuulemaan myös vastauksen sille mikä on sinun toteemi/voimaeläimesi.

Muista aina kuitenkin se: Nettitestit eivät voi, eivätkä ikinä tule voimaan, kertomaan sinulle yhtään mikään järkevää tai aitoa elävästä elämästä ja maailmasta ympärilläsi.


   

Jaa